• Bestil inden 16.30 - sendes samme dag!
  • Neutral afsender adresse & tekst på kontoudtog
  • Fri fragt til posthus, ved køb over 300Kr.
  • Kundeservice: 4017 8000

Klamydia – er du smittet? Find ud af det med sikker og hurtig test

Klamydia er en kønssygdom, der ofte - men ikke altid - giver symptomer som ubehagelig svien og smerter, især ved vandladning. Sygdommen smitter især ved ubeskyttet sex og kan medføre barnløshed, hvis ikke den bliver behandlet hurtigt nok.

Heldigvis er det let at beskytte sig mod smitten med kondom, slikkelap og Femidom. Smitten kan opdages med en hurtig og sikker klamydia-test, som du kan bestille i shoppen.

Det er også let at kurere sygdommen. Hvis du er smittet, skal du kontakte din læge og få recept på en antibiotika-kur.

Få en klamydia-test, når du får ny sexpartner

Hvis du indleder et nyt forhold, er det en god idé, at I begge to får en klamydia-test for en sikkerheds skyld. Det gælder selvfølgelig især, hvis I gerne vil droppe kondom eller Femidom i fremtiden for at blive forældre – eller hvis I fremover vil bruge anden prævention, som ikke forhindrer spredning af seksuelt overførte sygdomme.

Sådan undgår du og dine sexpartnere at blive smittet

Klamydia skyldes bakterien chllamydia trachomatis, der også kan give andre sygdomme, men som her i landet især er skyld i klamydia. Bakterien spreder sig, når du og din sexpartner har slimhinde-kontakt – det vil sige, når I har vaginal sex, analsex eller oralsex.

Smitten kan ikke sprede sig fra munden, men kun fra vagina, penis og endetarm. Du kan til gengæld godt blive smittet med sygdommen til munden. Desuden kan en gravid kvinde smitte barnet under fødslen, og det vil typisk vise sig som øjeninfektion nogle uger efter fødslen.

Klamydia giver ikke altid symptomer

Hvis du oplever smerter og svie 1-3 uger efter ubeskyttet sex, er du måske smittet. Men sygdommen giver kun symptomer hos halvdelen af de smittede, og derfor kan du desværre sagtens være smittet uden at vide det.

Hvert år er der 25 000 positive klamydia-test i Danmark, men det anslås, at op imod 50 000 er smittet med sygdommen.

Smerter i underlivet må ikke ignoreres

Hvis du stadig har smerter eller svie efter negativ klamydia-test, kan det også skyldes en urinvejsinfektion, og hvis du er kvinde, kan årsagen også være tidlig graviditet. I shoppen kan du også bestille test for urinvejsinfektion og en graviditetstest.

Sørg for at få hurtig behandling – og giv sexpartnere besked

Hvis du er smittet med klamydia eller urinvejsinfektion, skal du søge læge. Det er vigtigt at finde ud af, hvad der er galt, så du kan komme i hurtig behandling. Hvis testene er negative, bør du også søge læge for at finde ud af, hvad der så er i vejen.

Hvis du er smittet, skal du kontakte de sexpartnere, du har haft indenfor det sidste halve år, så de kan blive testet. Bestil klamydiatest i shoppen og find hurtigt ud af, om du er smittet med klamydia. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Sidst opdateret d. 27/10/2017.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter  Artikler Artikler  Nyheder Artikler